Hatayin meshur künefesini tanimayan yoktur bir hatay gelini olarak bugunde sizlere esimin güzel memleketi hataya ait künefe tarifi paylasmak istedim.
MALZEMELER
500 gr taze kadayif
4 paket mozzerella peynir yada 600 gr künefelik peynir
250 gr tereyagi
serbeti icin
3 su bd seker
3 su bd su
1 dilim limon
HAZIRLANISI
ilk önce serbeti kaynatip kenara alin.
Kadayifi bir kaba koyup ellinizle didikleyin tereyagini eritip sicak olmiyacak sekilde kadayifin üzerine dökün iyice harmanlayin.künefeyi göz karari sekiz esit sekilde bölün.
Yagladiginiz künefelik tabaklara künefeyi koyun hic bosluk kalmiyacak sekilde
bu noktaya cok dikkat edin üzerine mozzerella yada künefeli peyniri ayni sekilde hic bosluk kalmiyacak sekilde dizin ellinizle iyice bastirarak tekrar peynirlerin üzrine bosluk kalmiyacak sekilde kadayif koyun elinizle iyice bastirin ocakta önce yüksek ateste sonra kisik ateste pisirin.
kendisini beli edecektir alti pistimi künefeyi bir catal yardimiyla tres cevirin.
öbür yüzüde pistimi serbeti serbeti döküp üstüne fistik varsa döküp servis edebilirsiniz.
not eyer bu ölcüler cok diyorsaniz bir tutam kadayiftan alip tek kisilik te yapabilirsiniz
Ellerine saglik canim, cok severim
pekmezi ve yere yağıyla karıştırıp künefe tabaklarını yağlarsanız daha güzel olacak
Tereyağı