Kisin en sogugunda olmasa olmazi kuru fasulye birde güvecte baska lezzetli oluyor
Güvecte Etli Kuru Fasulye
- Malzemeler
- 1 adet kuru sogan
- 300 gr kuru fasulye
- yarim kg dana veya kuzu eti
- 3 adet domates
- 1 yemek ks domates salcasi
- 1 yemek ks biber salcasi
- 2 dis sarimsak
- 2 adet yesil biber
- sivi yag
- tuz
- su
- yapilisi
- kuru fasulyeyi sicak suyla bir müddet bekletip suyunu döküp üzerini örtecek kadar sicak su koyup ocaga alin
- yari kivamda fasulyeleri pisirip
- kusbasi dogranmis eti küp küp dogranmis sogani sarmisagi dograyin yesil biber ve kabuklari soyulmus domatesleri küp küp dograyip ilk önce eti güvece alip biraz kavurun dogranmis sogan ve domatesleri salca, tuz siviyagiyla birlikte ilave edip fasulyeyinin suyunu süzüp güvece ilave edip 10 dakika kadar kaynatip süzdügümüz fasulyeyi ve kivamina göre biraz daha sicak su ilave edip güvecen kapagini kapatip firinda 180 derece de fasulyeyler pidinceye kadar pisirin
- afiyet olsun