Italyan mutfagini cok severim dün grubta sevgili arkadasim gülsüm bu muthis lezzetli italyan ekmegini paylasmisti bende dayanamadim hemen yogurdum hamuru bugun yaptim bu lezziz ekmegi sizlerde yapin istedim tesekürler güzel dost gülsüm severoglu
- 1/2 kuru maya yani (instanst maya)
- 400 gr un
- 350 ml ilik su
- 1 kahve ks tuz
Hazirlanisi
malzemeleri karistirip yogurun üstünü bir bezle örtün 12 saat kadar mayalandirmaya birakin
Hamuru cok civik yapiskan oluyor nazik bir sekilde hamurun
Havasini alin yani yavasca altan üste dogru cevirin tezgahin üstüne un serpin ve hamuru iki bezeye ayirin unladiginiz tezgahin üstünde cubuk seklinde 30 cm uzunlugunda hazirlayip
Yagli kagit serili firin tepsisine dizin üzerine un serpip catala delip 10 dakika daha bekletip 200 derece de firinda yaklasik 30 dakika üstü pembelesinceye kadar pisirin herkesin firini farkli oluyor o yuzden buna dikkat ediniz kolay gelsin
Ellerine saglik,cok güzel olmus